Gemeenten

Tijdens de Duurzame Doe Week maken leerlingen kennis met duurzaamheid. Aan de hand van workshops, excursies en gastlessen leren zij op een speelse manier o.a. over biodiversiteit, afval(scheiding) en circulaire economie. Lokale bedrijven en organisaties kunnen hieraan meewerken, zodat leerlingen duurzame initiatieven in hun eigen omgeving terugzien.

Vernieuwende onderwijsweek

De toekomst gaat richting een duurzamer bestaan. Door leerlingen een leuke ervaring te geven over dit thema én hen te laten zien wat anderen in hun eigen omgeving doen, kunnen zij (en hun ouders) op een positieve manier hierin meegenomen worden.

De Duurzame Doe Week is een vernieuwende onderwijsweek over innovatie, biodiversiteit en duurzame ontwikkelingen voor leerlingen in het basisonderwijs. Leerlingen leren op speelse en interactieve manier over thema’s als duurzaam wonen, afval, klimaat, food & fashion, duurzame energie, techniek en mobiliteit.

Duurzaam Platform Nederland verbindt onderwijsinstellingen en (lokale) ondernemers en organisaties. Wij bieden een platform waarop bedrijven en organisaties zich kunnen aanbieden en scholen zich (gratis) kunnen inschrijven voor bijvoorbeeld een workshop, excursie of gastles.

Impressie

In de video hieronder kunt u een impressie krijgen van de Duurzame Doe Week. Deze editie is ‘Groene Zomer Campus’ genoemd en hebben wij georganiseerd voor meerdere Veluwse gemeenten.

Samenwerking

Bent u benieuwd naar de invulling van de Duurzame Doe Week in uw gemeente? Wij informeren u graag over de mogelijkheden en onderzoeken met u hoe we samen kunnen werken om de jongste generatie enthousiast te krijgen over duurzaamheid.